Voor bedrijven

Impro break

Door de vele meetingen op Zoom is het tegenwoordig best een uitdaging om de hele dag scherp te blijven. Om de werkdag op een leuke manier te doorbreken is er nu de 'Impro break'. Hier doen we korte speelse improvisatie-oefeningen waarbij je even niet teveel hoeft na te denken en weer energie krijgt om er tegenaan te gaan. Deze playbreak duurt een uur en wordt digitaal gegeven. Ook leuk als alternatieve vrijdagmiddagborrel!

Training 'improviseren op de werkvloer'

Tegenwoordig wordt er veel van ons improvisatievermogen gevraagd. We moeten flexibel zijn, goed kunnen omgaan met onverwachte gebeurtenissen en daar adequaat naar handelen. In vergaderingen wordt niet altijd goed naar elkaar geluisterd, waardoor het vaak stress oplevert. In deze training gaan we aan de slag met de basisprincipes van het improvisatietheater en hoe deze ook goed toe te passen zijn binnen het bedrijfsleven. Voor wie effectiever wilt werken en dit op een speelse manier wilt ontdekken. Te boeken in een 4-daagse sessie of als introductieworkshop.

Bedrijfsuitjes & teambuilding

Bent u op zoek naar een origineel bedrijfsuitje dat ook nog eens goed is voor de teamspirit? Dan is improvisatietheater de perfecte manier om elkaar beter te leren kennen! Met een aantal oefeningen en simpele spelvormen leren de deelnemers samenwerken en dat het belangrijk is om goed naar elkaar te luisteren door het aanbod van de ander te accepteren. Een gegarandeerd gezellige en inspirerende middag!

Bedrijfstheater

Wilt u de trainingsdag of congres afsluiten met een interactieve voorstelling? Wij zetten op een theatrale manier neer wat er die dag zoal voorbij is gekomen, aan de hand van input uit het publiek. En dat alles volledig geïmproviseerd!

Benieuwd wat improvisatietheater precies kan betekenen op de werkvloer? In deze uitgebreide Blog vertel ik hier meer over:

Wat ervaren de deelnemers?

Ik ben de cursus ‘Improviseren op de Werkvloer’ gaan volgen omdat ik tijdens mijn werk meer ontspannen presentaties en trainingen zou willen geven. Ik bereid me altijd in de puntjes voor en zou dat graag wat meer los willen laten en dingen over me heen willen laten komen. Tijdens de cursus werd er bijvoorbeeld geoefend om meer open te staan voor anderen en niet alleen vast te houden aan je eigen verhaal. Dit dwingt je om goed te luisteren en te handelen naar het moment. Door veel te doen merk je dat het helemaal niet zo eng is als je denkt. Als je iets niet durft tijdens de training is het geen probleem; je hoeft niks! Je komt je er vanzelf wel achter dat je meer durft dan je denkt. Ik heb zelfs een klein beetje ‘theatersport’ gedaan terwijl ik dit nooit eerder had gedaan.
De cursus ‘Improviseren op de Werkvloer’ heeft mij meer zelfvertrouwen gegeven. Door tijdens de opdrachten te moeten reageren op onverwachte situaties/gesprekken dwing je jezelf om creatief te zijn. Hier ben je veel beter in dan je zelf in eerste instantie denkt. Het is waardevol om andere kanten van jezelf te leren kennen. De dag na de training had ik een sollicitatiegesprek. Normaal zou ik nerveus zijn voor onverwachte vragen waar ik me niet op voorbereid had maar deze keer dacht ik: Kom maar op! Dit zelfvertrouwen zorgde ervoor dat ik ontspannen het gesprek in ben gegaan (en misschien heb ik er zelfs mijn nieuwe baan wel aan te danken!)
Anke Driessen
Gemeente Utrecht

Enkele van mijn opdrachtgevers: