Cursussen en Workshops

Theatersport (voor beginners)

Wil je een bijzonder dagje uit met familie of vrienden? Ben je benieuwd naar improvisatietheater en wil je daar op een laagdrempelige manier kennis mee maken? Dan is theatersport wellicht iets voor jou! In deze workshop gaan we veel spelen, genieten van het maken van fouten en vooral plezier hebben. Aan de hand van oefeningen en zogeheten ‘games’ leer je je improvisatievermogen verder te ontwikkelen. Je zult merken dat iedereen kan improviseren, het is gewoon een kwestie van doen!

De vloer op (voor beginners)

Als je behoefte hebt aan scenes waarmee je meer de diepte in kunt en niet heel snel hoeft te schakelen is 'De Vloer op' (ook wel bekend van tv) een leuke vorm. Aan de hand van voorbedachte dilemma's ga je al improviserend met een of twee tegenspelers een scene neerzetten. Soms mooi, soms grappig. Maar altijd uniek!

Digitaal improviseren

In deze tijd is improvisatieles in fysieke vorm voor sommigen een wat grotere uitdaging. Wil je toch graag verbonden blijven met je medespelers en improviseren op een leuke en originele manier? Dan kun je kiezen voor een digitale improsessie. Via Zoom of Whereby ontmoeten we elkaar in een video meeting waarbij we een aantal oefeningen en games doen. Deze vorm brengt een nieuwe uitdaging - maar daarom ook heel veel nieuwe mogelijkheden - met zich mee!

Theatersport (voor gevorderden)

Zijn jullie als groep al iets verder en willen jullie meer leren over de techniek en hoe je scenes meer inhoud kunt geven? Of ben je zelf een groep gestart en willen jullie oefenen voor een voorstelling of wedstrijd? Aan de hand van persoonlijke feedback gaan we kijken naar jullie sterke punten en hoe we die het beste in kunnen zetten.

Longform (voor gevorderden)

In een longform is er veel ruimte voor creativiteit en kun je omdat je meer tijd hebt zelf de verhaallijn bepalen. Heb je een keer een bepaald format gezien die je graag wilt uitproberen of zijn jullie als groep op zoek naar een leuke vorm? Neem gerust contact op, dan kan ik kijken wat ik voor jullie kan betekenen!

Intimiteit & connectie maken (voor gevorderden)

NIEUW: DEZE WORKSHOP NU OOK OP AFSTAND! Ben je al een tijdje aan het spelen en mis je diepgang in je scenes? Heb je ook steeds de neiging om de scene vol te praten of vind je het gewoon spannend om écht contact te maken met je medespeler(s)? In deze workshop bouwen we langzaam de spanning op, wordt er veel aandacht besteed aan vertrouwen en leer je dat er eigenlijk niet veel nodig is om een scene meer diepgang te geven.

Renka is een bevlogen docent, die echt haar hart aan impro heeft verloren. Als ze lesgeeft, stelt ze zich flexibel op en houdt ze rekening met de wensen van de groep. Tegelijk heeft ze ook zelf sterke ideeën om de groep naar een hoger plan te tillen. Door haar rustige en positieve uitstraling durf je bij haar uit je comfortzone te gaan. Ik ken haar daarnaast al tien jaar als een heel goede impro-speler!
Judith Hogeweg
Psycholoog

Een paar van mijn leukste opdrachtgevers: